CNCD a aplicat două amenzi de câte 5.000 lei pentru colindul antisemit

CNCD a aplicat două amenzi de câte 5.000 lei

pentru colindul antisemit

Membrii Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării au sancționat luni, cu câte 5.000 de lei amendă contravențională, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și instituția în cadrul căreia funcționează Ansamblul „Dor transilvan”, RATUC, în legătură cu colindul antisemit difuzat de TVR 3 în data de 6 decembrie.

 

Decizia a fost luată în unanimitate de cei șapte membri ai Consiliului prezenți în ședință, luni, a confirmat pentru AGERPRES președintele CNCD, Csaba Ferenc Asztalos.

Grupul de colindători Ansamblul „Dor transilvan” a cântat, în cadrul emisiunii „Apasă pe verde” de pe TVR 3, un colind în care era folosit de mai multe ori termenul „jidov”, în mesaje antisemite.

Directorul TVR 3, Răzvan Bucuroiu, și-a exprimat săptămâna trecută regretul în fața membrilor CNA pentru „incidentul singular”, TVR 3 fiind „deschis minorităților”.

TVR e un canal curat, deschis minorităților. Nu ne puteam gândi că se poate întâmpla așa ceva. A fost un direct, un duplex. Regret și eu, și întreaga echipă, a spus Bucuroiu.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s