„Fanfare Ciocirlia” la New York! (ianuarie 14, 2014)

„Fanfare Ciocirlia” la New York! (ianuarie 14, 2014)

(click deasupra pentru link)

Intr-adevar marele oras New York, sau „orasul care nu doarme niciodata,” in engleza „the City that never sleeps” nu a dormit nici in seara aceea de neuitat, chiar daca era marti, in Downtown, Manhattan … De mentionat ca tot publicul era american … exceptie doua persoane!

Fanfare Ciocirlia, din satul moldovenesc Zece Parajini, se descrie ea insasi formata din doiseprezece muzicieni autohtoni, de etnie roma, care erau cunoscuti pe plan local pina in 1996, cind au fost descoperiti la adevarata lor valoare de un producator si inginer de sunet din Germania.

Prin nenumaratele tururi de forta in toata lumea, inclusiv Japonia, Australia, Statele Unite acesti artisti duc cu ei faima Romaniei, astfel in 2006 fiindu-le acordat Premiul „World Music” de catre BBC Radio 3. In toate prezentarile lor, acesti oameni neinchipuiti de talentati si energetici spun peste tot cu mindrie ca acest grup este din ROMANIA!

Felicitari Fanfare Ciocirlia!

2 gânduri despre „„Fanfare Ciocirlia” la New York! (ianuarie 14, 2014)

  1. Cinste lor! Ţiganii sunt oameni minunaţi . Trebuie doar să simtă că îi respecţi . Sunt firi pasionale, s-au născut cu muzica în sânge , ştiu să trăiască clipa şi respectă viaţa mai mult ca alte etnii. Am toată stima pentru această etnie nevoită să lupte în permanenţă cu prejudecăţi. Am prieteni ţigani pe care nu i-aş trăda pentru nici o faţă regească, fiindcă la rândul lor mi-au arătat atât de mult respect cât nu mi-au acordat toţi ceilalţi conaţionali la un loc.
    Cât despre aceşti muzicanţi de excepţie, numai laude şi toată preţuirea mea !

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s