Reguli de viata … pe scurt!

Reguli de viata ... pe scurt!

  1. Hey man, multa lume a postat chestia asta … care de fapt a aparut prima data intr-un blog american, bineinteles in engleza … avem ceva de spus la ea? Din partea mea este usor, ca vad ca se intimpla ca multi sa proiecteze trecutul pe present. Man, trecutul a trecut … ca de aia e trecut, si nu se mai intoarce … deci bun rau cum a fost el e dus! Aud pe multi divortati care-si compara noua iubita sau iubit cu experientele proaste pe care le-au avut, si asta nu e drept! De aia nu mai esti cu persoana aia … ca nu ti-a placut chestia respectiva si atunci de ce trebuie sa o amintesti cu fiecare ocazie, ca doar persoana cea noua din viata ta nu are acces la trecutul tau decit cit ii acorzi tu.
  2. Ce cred altii despre tine nu e treaba ta … ei, na-ti-o … dar a cui e? Sintem un popor curios din fire si mindru si intotdeauna ne intereseaza ce cred altii despre noi, doar daca sintem pe extraveral sa ne mai potolim si noi odata … „Bai Gigele… Maricica a zis ca esti prost!” „Cine, ma … stoarfa aia, pai aia e cea mai proasta din catun!” Si uite asa … lantu’ salbiciunilor! Pai nu mai bine sa nu aplecam urechea si sa nu ne pese?Bai, Gigele … blah, blah, blah ..!” „Ia mai plimba ursu’ fratele meu, pai ce tu ai devenit informatorul cartierului? Mai bine zi si tu starea vremii!

  3. Eh, aici contrazic si eu! Timpul nu vindeca orice … mai amelioreaza, mai pune praf pe mobila sa nu se vada cit de scrijelita e, dar nimic mai mult … sa nu confundam uitarea cu vindecarea… Grijile de zi cu zi au prioritate, dar niciodata nu ai sa-i uiti pe cei care nu mai sint printre noi, parinti, frati, surori, prieteni si chiar ciinele sau pisica. Timpul nu-ti vindeca inima zdrobita, doar ti-o mai aduna ciob cu ciob, iar noua persoana din viata ta poate are noroc sa intre in gratiile iubirii tale si atunci mai exista ceva sperante. Eu nu zic sa-i uiti pe cei dragi, sau trecutul tau … doar sa-i dai prioritate prezentului si persoanei care e in viata ta acum, ca vezi ca ajungem la aliniatul unu … trecutul nu se mai intoarce, deci traieste-ti prezentul ca si cind ai fi pe ultima suta de metri! Offf …

  4. Total adevarat ca e aiurea sa-ti compari viata ta cu a altuia. De aia sintem indivizi, ca sa fim INDIVIDUALI, nu sint la fel doua degete ale tale, dara-mi-te doi oameni … plus ca fiecare avem drumul si misiunea noastra pe pamintul asta.

  5. Punctul cinci se cam repeta, si se bate moneda la „crede si nu cerceta” cu care nu sint de accord … pai ce facem acum … nu mai gindim, nu mai sintem curiosi? Parca vad la Baccalaureat … „Nu stiu raspunsul acum la aceasta intrebare, dar o sa vina el pe parcursul vietii mele, deci consider ca sintem chit cu raspunsul, nu?” Ei, nu, nu sintem chit! Pune matale mina si mai studiaza!

  6. Da’ na-ti-o buna si pe asta …”nimeni nu este dator pentru fericirea ta” …. hai ca fericirea e mai buna cind e mutuala, ca eu nu pot sa ma fericesc pe mine, -ma, -m decit daca pe linga sanatatea robusta mai am si un cec balsoi, si un partener de toata isprava … ei, atunci ii „bini di tat!”.

  7. Eu zimbesc, nu-i bai…da’ cu neste implanturi faine de portelan alb, frumos … sau cu zimbetul omului drag, ca are niste dinti super de faini, si-i sta si bine, dar nu pentru ca stiu ceva raspunsuri sau rezolvari la probleme!

Am obosit incercind sa tin pasul cu sfaturile filozofice de mai sus! In orice caz, concluzia e ca trebuie sa ne traim viata, prezentul frumos, sa nu ne ofticam, sa ne respectam reciproc si sa fim pozitivi!

3 gânduri despre „Reguli de viata … pe scurt!

  1. I think way too many people compare their lives to others, and all it does is create problem. I quit doing that comparison in 1993, but I had to move 1,000 miles away in order to start over and create the me that I wanted to be, not the me that others wanted me to be, or the me that they thought I should be in order to keep up with them.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s