Eu nu vad nici o granita … tu vezi?

Construind poduri peste  lume …

Numai asa putem obtine o lume fara hotare … de ce numai arta poate traversa si crea conectii peste lume? Sau de ce numai medicina? Poate pentru ca ea arta, fiind nascuta din instinctele primare ale omului vorbeste aceeasi limba peste tot? Are arta o limba internationala? Exemplul folosit este muzica … vezi clar ca violonistul principal este japonez, care performeaza lucrarea unui compozitor austriac, cu o orchestra din Anglia si dirijata de un israelian…

Nurses S3

Sau medicina din USA … tara cu cele mai multe natii traind unite sub acelasi drapel, sub aceeasi limba si spirit … de a face bine tuturor indiferent de statutul lor social sau de asigurarea medicala. Ca un om care practica ingrijirea bolnavului cunosc importanta hotarelor in corpul uman … membranele sint cele care constituie granitele organelor! Ca sa treci de barierele creierului administrezi mannitol, otravurile, si chiar chimicalele generate de consumarea a prea multe feluri de medicamente, au capacitatea de a face reactii adverse intre ele si incetul cu incetul sa otraveasca sistemul nervos si muscular. Pe de alta parte, membranele se pot imbolnavi producind boli care constrictioneaza celulele, facindu-le prizoniere in sensul ca isi pierd abilitatea de a se elibera prin reziduri (rinichii blocati, care au nevoie de dializa, sindromul de compartiment cind o fascie de muschi se umfla, iar membrana lui trebuie pe loc crestata pentru a elibera presiunea si necroza musculara).

Este o mare atractie a ideii despre o lume fara granite! Cite o data, citeva granite sint logice si binevenite, in sensul ca ele respecta relieful geografic, de exemplu liniile de coasta, riurile, piscurile muntilor. Aceste granite naturale care respecta granitele geografice sint totusi deschise …  vamile culturale, tribale, cele de limba sau de religie au sansa de a se intersecta pe drumul lor, citeodata chiar se influenteaza una pe alta.

Cind Pakistanul s-a desprins de India au fost migrari de milioane de muslimi care s-au transferat in Pakistan (si a carui rezultat a fost si nasterea Bangladeshiului ca tara). Exodul a inceput sa se coboare incetul cu incetul din India catre Pakistan si Bangladesh si iar inapoi in India. In aceasta conjunctura omul incearca sa-si gaseasca un loc sigur, lipsit de primejdii, un loc in care sa poata munci ca sa-si sustina zilele. Si atunci retoric vorbind, cine sintem noi de-i ingradim omului sa migreze (asa cum facea in Comuna Primitiva) cautindu-si poate nu bunastarea, ca e prea pretentios spus, doar poate „linistea” existentei lui, sau lipsa hartuirii?

In acele momente chiar si America ar fi zis: “Lasati granitele libere!”

2 gânduri despre „Eu nu vad nici o granita … tu vezi?

    • Offf… nu am cuvinte … pot sa spun doar atit … profesorii sint ingrozitor de prost platiti … in martie este 1 an de cind un prieten a murit pentru ca nu a avut bani sa mearga la doctor. Locuia in internatul elevilor In cazul de mai sus….plus adventismul … nu ma intelege gresit, nu am nimic cu nici o religie, dar stiu ca ei cer cota din salar … deplorabil. Intr-adevar aceasta poveste trebuie mediatizata!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s