Strada unde m-au batut tiganii …

Strada unde m-au batut tiganii ...

„Strada unde m-au batut tiganii”… sau Stirbei Voda inteleg ca are o istorie destul de framintata … mai ales ca se afla-n Bucuresti. De ce oare acest Stirbei Voda, ca strada are numele asociat cu un punct in care chipurile cineva a fost batut de tigani? Se zice ca este „pestrita,” insemnind ca are de toate pentru toti, incepind de la tigani, pina la negustori legiti si bishnitari … o vazui ca-i lunga, dar dreapta si flancata de blocuri de tip comunist. Ca vorba aia, doar strada Stirbei Voda fu’ demolata in 1987 pina la singe, din ordinul lu’ Nea Caisa, stirpind cloaca tigano-fanarioata, dar si istorica, chit ca ei se lauda ca azi ar fi un „amestec de clasic si modern,” inglobind mai multe stiluri … cel brancovenesc, cel comunist si cel tipic de Capitala. Mo, stau si ma gindesc … poate ca tiganii batura vre-un demolator din aia … punind prea multe intrebari asupra dezvoltării ei.

In 2010, monsieur Oprescu, Primarele Bucurestiului a ordonat demolarea unei frumoase cladiri din patrimoniu, obligind locuitorii sa o evacueze in 72 de ore! Ei, daca locuitorii erau tigani, ar fi evacuat-o in cinci secunde … In mod sigur legenda este ca rromii au bubuit niste entuziasti care doreau sa puna in aplicare planul lu’ dom’ doctor!

Io, daca aveam acest semn in orasul meu, as fi pus si ceva dovezi ca asa s-a intimplat … ceva mandibule rupte sau niste masele insirate pe o ata … dovezile intotdeauna slujesc o cauza!

Dar pina atunci enigma ramine nerezolvata … cine este cel batut de tigani si de ce?!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s