Echinoxul de primavara

„The Meaning of the Spring Equinox” Post by Songdance11

Interesant este ca de doua ori pe an, pentru un singur moment lumina si intunericul sint in echilibru perfect … chiar favorizind mai mult lumina si gata sa se incline spre acea parte. Astfel momentul Echinoxului de primavara este sacru Luceafarului, Estului ca Punct Cardinal, tineretii si Rasaritului Soarelui, ca planeta primordiala. Se spune ca Eostre, Zeita saxonilor, adat numele Estului, Sarbatorilor Pastelui care in engleza se numeste Easter, si a Rasaritului. Ea este pictata intotdeauna cu un iepure in brate si cu oua colorate, ouale reprezentind viata si fertilitatea.

Balansarea dintre lumina si intuneric duce implicit la balansarea dintre femeie si barbat, la contopirea lor intr-o singura fiinta, iar din punct de vedere religios la invierea lui Isus Christos, totul reprezentind intoarcerea luminii pe Pamint. Este momentul unor inceputuri noi, aventurarea pe „poteci noi” spirituale si fizice. Acum e momentul plantarii semintelor noi in pamint si si in sufletul nostru si sa le privim crescind!

De multe ori Echinoxul inseamna un nou start, un nou an! Calendarul egiptean este foarte precis in stabilirea Echinoxului. Oamenii incearca sa se purifice in vederea Echinoxului, tinind post si folosind si epurarea interioara, dupa care trec la curatenia Templelor si a caselor, obicei ce se pastreaza si in zilele noastre sub numele de „curatenie de primavara.” Bogatia bucatelor de pe mesele festive, ritualul iubirii, se intersecteaza cu modernismul semnificatiei Echinoxului care este ca o lectie data omenirii … scopurile personale nu pot prevala peste Planul Divin! Pretinzind ca nu ai timp si esti ocupat, evitind sa te inersectezi cu oamenii, acceptind sa fii sub papucul cuiva, poate cauza iesirea din balanta …

In aceasta primavara, cu ocazia Echinoxului sa ne apropiem de aceasta balanta, toate natiile, toate culturile, toate religiile si sa traim in cursul Divin al vietii si in Armonie in toata Creatia!

cind esti mic nu esti rasist

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s