Si votul meu conteaza …

Si votul meu conteaza ...

Ce pot obtine prin „votul meu” … este o multitudine de obiective, de la a vota „impotriva” sau „pentru” un anumit candidat politic pe care il avem in gind, pina la „a obtine o politica eco” sau a-mi manifesta dorinta de „a iesi din UE!”

Bun, nu sint interesat de politica, imi plac numai distractiile si manelele, sint vazduhist prin definitie, dar oricare ar fi conditiile, imi doresc o viata mai buna, siguranta ca nu va fi razboi, si o pensie cu care sa pot supravietui la casa de la tara pe care mi-au lasat-o bunicii mostenire.

Asa ca, ia sa studiez eu un pic aceste partide politice si sa ma duc la vot! Misiunea mea este sa aduc politica romanesca la nivelul Secolului 21! Am auzit ca englezii si-au facut un document in Excel cu toate promisiunile partidelor lor si ale candidatilor … ei, asa da …
Dar eu nefiind englez, ma duc, iau stampila si stampilez ce mi se pare mie ca indeplineste cel mai bine cerintele mele, de cetatean roman!

5 gânduri despre „Si votul meu conteaza …

 1. MOTTO
  ,, ma simt atat de obosita, de pacalita de propria-mi tara care mi-a dat muie totala…”
  Am incheiat citatul.
  Si eu am obosit sa tot iau muie de 25 de ani incoace ,cam tot atit timp cit luasera unii pina sa plece spre locuri mai bune.
  Am plecat si eu pina la naiba si inapoi pt ca n-am putut sta departe de plantatia de pe care tocmai fusesem eliberat.
  M-am intors inapoi si am pus umarul cum m-am priceput mai bn sa-mi aduc contributia infintezimala la bunastarea generala,sa fie si la mine in Tara ca ,,afara”.
  Si pt ca nu le stiam pe toate am vrut sa invat.Si-am invatat dar nu ceea ce ma asteptam.
  Am invatat cum se spala banii,cum se fraudeaza ,cum se da spaga,cum se ia peschesul,unde trebuie sa dai spaga ca sa poti accesa fonduri europene…Am invatat sa lipesc afise mobilizatoare care chemau la vot si sa ma caftesc cu jandarmii pt cauze drepte.
  Am invatat si cum sa pornesc o afacere si am dat citorva oameni salarii ca in Italia.Alaturi de mine erau si alti intreprinzatori care faceau acelasi lucru.Pina cineva a abservat ca o ducem ,ca natie,prea bine.Si ne-au ars la buzunare cu citeva sute de taxe si impozite.In fiecare luna eram chemati la ANAF,CAS,Primarie sa le facem blowjob si tot noi sa-i platim.
  Si ca sa scap de asta am mers si-am votat pe unii si altii care credeam eu ne vor scoate din rahatul asta.
  Iar ,,aia” au uitat in secunda 2 de dupa confirmarea ca ,primar,consilier,parlamentar si europarlamentar ce promisesera .Singurul lor tel fiind acela de a se imbogati si pt asta migrind de la un partid la altul si calcind promisiuni ….si o lungesc prea mult.
  O sa merg maine la vot dar nu de rusinea unora ,la indemnul altora sau pt ca mersul la vot e dovada de patriotism sau civism.Cu votul meu sau al altora sau fara ,globalizarea isi vede de treaba ei iar slugarnicia noastra balcanica inoculata de otomani basca fatalismul mioritic ,ii vor tine cu capetele plecate la Bruxelles pe cei alesi.
  O sa merg la vot din doua motive:de rusinea memoriei unora care au murit ca eu sa pot face asta si pt ca daca tot e sa iau muie ,sa nu traiesc cu gindul ca am si vrut.

 2. Pingback: Într-un suflet de copil… | Poteci de dor

 3. Pingback: Între întrebare şi răspuns… o viaţă | Poteci de dor

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s