Despre noi …

We are also people of Romania; and we have not spoken yet. Smile at us, talk about us, and then love or pass us. But do not forget us!” 

Descriere

We are also people of Romania; and we have not spoken yet. Smile at us, talk about us, and then love or pass us. But do not forget us!

Aici e pagina tiganului liber roman! „Tiganiae, tiganie, doar cin’ te-a iubit te stie!”

Am folosit cuvintul „tigan” pentru ca are o conotatie de care in special romanii se sperie. Faptul ca primim „Like” – uri inseamna ca persoana care le-a dat este intr-adevar pura la suflet sau foarte desteapta, sau… amindoua!

Tigan = discriminare, injustitie, prejudecati, nedreptati!

Pagina nu se refera pur la tigani, dar ii mentioneaza, aratindu-le calitatile si defectele ca ale oricarui om!

Culoarea, apartenenta religioasa sau politica…nu conteaza! Nu fac decit sa ne divida mai mult ca rasa umana! Diferentele sexuale, etnia sint criterii grosolane de a imparti lumea, de a continua violentele pe o tematica bazata pe ura mai ales!

”Suntem români şi punctum” (Mihai Eminescu)

Pagina bilingual English-Romanian (alte limbi sint permise)

Poti publica propriile tale articole, sau poti aduce in evidenta o problema, o duda, sau o poza personala.

Respect!

30 de gânduri despre „Despre noi …

 1. Fain blog, sincer, chiar impresionant si cu bug gust, chiar daca se mai discuta si de prostul gust! Imi plac parametrii in care sunt descrise! Am prieteni tigani: unul a urmat Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti, altul este inginer constructor, deja, iar altul a ajuns profesor de matematica la University of Applied Sciences Technikum Wien. Am un profund respect pentru aceia care au reusit sa se afirme astfel, iar pentru ceilalti, respectul pentru care il port pentru oricine si oricand!

 2. Nice reading about you

  Thanks for visiting my blog. Be in touch. Browse through the category sections, I feel you may find something of your interest.

  Happy New Year !!!!!!! and best wishes for you in 2014 🙂

 3. Am folosit cuvintul “tigan” pentru ca are o conotatie de care in special romanii se sperie

  Nici vorbă să se sperie românii de conotaţia cuvântului „ţigan”. Mai degrabă cuvântul nu e plăcut de însăşi etnia „romă”.

  Tigan = discriminare, injustitie, prejudecati, nedreptati!

  Nu pot fi de acord, în DEX scrie:
  ȚIGÁN, -Ă, țigani, -e, s. m., adj. I. S. m. 1. Persoană ce face parte dintr-o populație originară din India și răspândită în mai toate țările Europei, trăind în unele părți încă în stare seminomadă. E singura definiţie despre care putem discuta.
  În rest, am un respect deosebit pentru orice OM şi nu m-am referit la specie! Oamenii sunt oameni, indiferent de etnie, iar neoamenii aşijderea.
  În fine, se poate discuta mult pe tema asta, interesant va fi dacă blogul acesta va aborda şi această problemă, chiar mi-ar plăcea să văd. Am aterizat aici în urma vizitei pe care mi-ai făcut-o şi pentru care-ţi mulţumesc.
  Cu like-u’ nu sunt de acord. Astea ţin de FB, nu de blogeristică, mie dacă-mi place ceva şi-mi stârneşte interesul, las un semn mai consistent al trecerii mele.
  Să ai succes!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s