Legătură

„Iubire de cartier” de Dana Fodor Mateescu

Nu fac de obicei publicitate nimanui … foarte rar imi place ceva daca nu e scris in forta … Aceasta povestire nu e scrisa in forta, dar cu atita realism si culoare incit parca vezi un film cu ochii mintii, drept pentru care cred ca e demna de a fi recomandata!

Legătură

„Un băiețel român din Dover – unul dintre cei mai inteligenți oameni din Marea Britanie …” by www.e-vocearomaniei.ro 

Cea mai inteligentă persoană din Dover (Marea Britanie) este un băiețel român de 11 ani, relatează publicația Dover Express în ediția sa online….

Legătură

Corneliu Turianu: Eficienţa socială a hotărârilor judecătoreşti

Bine zis: „Ni se pare că datoria juriştilor, în general, şi a instanţelor în special, este aceea de a-şi conduce activitatea într-un asemenea mod încât prezumţia de adevăr a hotărârilor judecătoreşti să tindă a se transforma în valoare de adevăr.” In special cazurile „unice” ramin piatra de referinta (ma scuzati, nu stiu termenul juridic, sint mai mult om de literatura …) pentru cazuri similare. De aceea, cum bine ati spus, „hotărârile nedrepte în cauzele mai importante, mai ales atunci când este vorba nu de a achita un vinovat ci de a condamna un nevinovat” sint in detrimentul adevarului si justititei, iar daunele cauzate sint ireparabile. Dupa parerea mea, pentru a evita aceste influente in care „contradicţiile între hotărârile date de instanţele care au judecat acelaşi proces cuprind uneori acele elemente greu de definit cu care politicul atât cel din trecut cât şi cel actual se insinuează în conştiinţele oamenilor, implicit în conştiinţele judecătorilor” toti oamenii din aparatul juridic ar trebui sa fie persoane de mare profesionalism, intelect si clasa, neafiliati niciunui partid politic, obiectivi si nepatimasi in legatura cu diferentele de etnie, culore, apartenenta religioasa, sau orientare sexuala.

Legătură

gypsy childrenȘcoala de alfabetizare St. Antonio, Roman!

Din tigani am devenit zine …

Fundaţia Umanitară PACEA este o organizaţie fondată de Ordinul Fraţilor Minori Conventuali în anul 2000 şi este persoană juridică română de drept privat, apolitică, fără scop patrimonial, constituită şi acreditată să acorde servicii de asistenţă socială primare şi specializate persoanelor aflate în nevoi.

„Istoricul Gheorghe Retegan ne oferă un recensământ al populaţiei din Moldova la 1838 când existau 20 de oraşe, 14 târguri şi 3.584 de sate. Structura etnică: români – 364.000 de familii; 12.100 sârbi; 27.000 familii greci; 9000 familii evrei; 17.400 sălaşe de ţigani şi 4100 alţii.
Ştefan Pascu menţionează că la 1845 existau cinci oraşe importante în Moldova: Iaşi, Galaţi, Botoşani şi Bacău, un loc important ocupându-l Romanul. El ne prezintă structura social-juridică a populaţiei urbane din Moldova.
• Boieri – 2.40%
• Servitorime – 8.40%
• Clasa mai de jos – 41.72%
• Supuşi străini – 2.46%
• Slugi 18.40%
• Ţigani 3.20%
Evoluţia şi dinamica populaţiei urbane este deosebit de importantă. La 1859, 11.6% locuiau în oraşe, la 1900, 15.5%; la 1939, 21% din totalul populaţiei locuiau în oraşe iar în 1948, 24%. În 1956 a crescut la 34% pentru ca în 1980 să fie de peste 46%. De-a lungul istoriei, un rol important l-a jucat raportul dintre factorul populaţiei şi dezvoltarea economică, raport care şi-a pus amprenta asupra evoluţiei acestuia.
Convieţuirea tuturor etniilor cu populaţia majoritară a fost bună, nu s-au înregistrat fapte negative care să ducă la tragisme, populaţia majoritară, nu a adoptat o atitudine de exclusivism, naţionalism sau de intoleranţă faţă de celelalte minorităţi etnice.”

PERSONALUL inimos al Scolii

Presedinte: Pr. Emilian Antal
Responsabil proiecte: Pr. Diac. Sergiu Antal
Secretara: Felicia Androo
Asistent social: Gabriela Giorgiuculesei
Asistent social (psiholog): Cristina Sescu
Medici: Dr. Dragomir Elena; Dr. Bordeianu Mioara; As. Cecilia Borcila, Emilia Enășcuț
Consilieri: Pr. Daniel Romila; Pr. Cristinel Sociu
Bucătar: Elena Grigoras
Voluntar: Vasile Galeș

Respect pentru un asemenea act de caritate!

 

Legătură

„Fanfare Ciocirlia” la New York! (ianuarie 14, 2014)

(click deasupra pentru link)

Intr-adevar marele oras New York, sau „orasul care nu doarme niciodata,” in engleza „the City that never sleeps” nu a dormit nici in seara aceea de neuitat, chiar daca era marti, in Downtown, Manhattan … De mentionat ca tot publicul era american … exceptie doua persoane!

Fanfare Ciocirlia, din satul moldovenesc Zece Parajini, se descrie ea insasi formata din doiseprezece muzicieni autohtoni, de etnie roma, care erau cunoscuti pe plan local pina in 1996, cind au fost descoperiti la adevarata lor valoare de un producator si inginer de sunet din Germania.

Prin nenumaratele tururi de forta in toata lumea, inclusiv Japonia, Australia, Statele Unite acesti artisti duc cu ei faima Romaniei, astfel in 2006 fiindu-le acordat Premiul „World Music” de catre BBC Radio 3. In toate prezentarile lor, acesti oameni neinchipuiti de talentati si energetici spun peste tot cu mindrie ca acest grup este din ROMANIA!

Felicitari Fanfare Ciocirlia!

Legătură

tighoroscop-tiganesc-1Horoscopul tiganesc! Afla ce semn te reprezinta si cum iti va fi viata, apasind pe linkul de mai jos!

http://lyla.ro/horoscop/horoscop-tiganesc-2014-ce-iti-rezerva-zodiile-gitane-in-noul-an/

 

Horoscopul tiganesc este unul dintre cele mai vechi si mai profunde existente in lume, avand in vedere ca a fost realizat de un neam care a colindat Pamantul in lung si-n lat.

Legătură

Clar de luna

Doi tineri se cuprind
In parcul vechi cu povesti
Si’n ochii lor se aprind
Cuvinte vii, omenesti

Fi’va pace si frumos
Fiindca noi ne iubim
Fiindca flori de tei miros
Asa dulce si sublim
-(dulce si sublim)-

Clar de luna, clar de luna
Doua inimi impreuna
Serii parca vor sa spuna
Uite ce de’a flori

Clar de luna clar de luna
Doua inimi impreuna
Serii parca vor sa spuna
E pacat sa mori

Doi tineri azi pe carari
De mare dor frematand
Isi dau mereu sarutari
Si trupul lor e cuvant

Fi’va pace fi’va cant
Caci o viata avem
Si un singur drag pamant
Ce nemuritor il vrem
-(ce etern ïl vrem)